top of page

The Well / Kuyu, 7 finalistten biri !


"bir yerde bir kuyunun saklı oluşudur çöle güzellik veren..."

Antoine De Saint Exupéry

"...Derinliğin mahreminde yoldur kuyu. Kimi zaman Kral Midas'ın sırrını fısıldar Gordion'a, kimi zaman Alice'i çeker içine, cenneti vaat eder harikalar diyarında. Kâh çölde hapseder Yusuf 'u en dibinde, kâh Şahmaran 'ın ülkesine giden gizli bir yol olur Tarsus 'da. İnsanın kaynağıdır ana rahminde. İçine haykırdığın sesin yankısıdır... Bu kuyuda umut da vardır umutsuzluk da. Korku, cesaret, güç, ağlama, sevinç, direnç, mücadele, doğum, ölüm birbirine karışır. Nihayetinde herkesin bir kuyusu vardır. Oradan çıkıp çıkamayacağına dair noktayı da herkes kendi koyar..."

Azize Önlü

The Well / Kuyu isimli solo koreografim, Kasım' da Prag' da yapılacak New Europe Dance Festival 2017 Jarmila Jerabkova Award festivalinde 7 finalistten biri olarak yer almaya hak kazandı.

Budapeşte'de yeni eser üretmek üzere Moha Stüdyo tarafından davet edildiğim ve kuyu' yu yarattığım rezidans programını düzenleyen Fenyves Mark' a ve ilk kez sergilediğim SzoloDuo Festivaline, ayrıca koreografimin metni için değerli Heykel Sanatçısı Azize Önlü' ye teşekkür ederim.

19-25 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin programı şöyle;

Program:

Pazar, Kasım 19, Hoşgeldin Partisi ve festival özel misafirleri ile Duncan Enstitüsünün yeni alanınında katılmcı ve jüri üyeleriyle ilk tanışma,

Pazartesi, Kasım 20, Jarmila Jeřábková Ödülerinin 15. yılının Gala gecesi ve geçen yılın ödül kazanan kişisinin performansı (Venuše ve Švehlovce Theatre)

Salı, Kasım 21, Çek bestekarların konser gecesi, geçen yıllarda yeralan bestekarların eserlerinin icrası; HAMU Music Academy - Ivana Loudová, Aleš Březina , Marek Kopelent, Kryštof Mařatka, Martin Smolka

Çarşamba, Kasım 22, İlk gecenin programı; finaslitlerin orjinal işlerini sergilemesi (the well / kuyu' yu sergileyeceğim program)

Perşembe, Kasım 23, İkinci gecenin programı; koreografların Aleš Březina' dan seçtikleri müzik ile yaptıkları yeni koreografilerini sergilemesi, (Venuše ve Švehlovce Theatre)

(7 finalistten Aleš Březina' dan seçtiği herhangi bir müzikle yaz boyunca hazırlayacakları ikinci /yeni koreografilerini sergilemeleri isteniyor)

Cuma, Kasım 24, Final Gala Gecesi, Isadora Duncan' ın doğumunun 140. yılı kutlaması, Gala konseri; 3 performans ödülünün verilmesi seramonisi ve ödül alan sanatçıların performansı ile Dagmar Chaloupkova' nin özel performansı, (DOX)

Cumartesi, Kasım 25, Basın Toplantısı, (Czech Centre Prague)

Festivalin orjinal progamına ve internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yılın Ocak ayında Busapeşte' de misafir sanatçı olarak davet edildiğim Uluslar Arası SzoloDuo Dans Festivali kapsamındaki rezidans programı ile geliştirerek ilk kez sergilediğim Kuyu performansımın prova görüntülerinden hazırlanan trailer ını izleyebilirsiniz.

Arşiv
Son Paylaşımlar
bottom of page