top of page

Medrese'de 4 günlük bir yaşama ne dersiniz?

Hem de Çağdaş Dans' ın akışkanlığında...

Bu yılın Temmuz'unda, ağustos böcekleri ve yıldızların geceyi doldurduğu, muhteşem mimarisi ile doğa ve insan dostu bir mekan olan Tiyatro Medresesinde "Çağdaş Dans Olgusu ile Tanışma ve Beden Farkındalığı Atölyesi" adını verdiğimiz dolu dolu bir birliktelik sizleri bekliyor.

Teknik bilgilerden, hareket koordinasyonuna, enerjiyi dönüştürmeden postür çalışmasına kadar içine bir çok şeyi sığdırdığımız ve 4 gün boyunca tüm detaylarıyla üzerinden geçeceğimiz ders programına bu sayfadan, daha detaylı bilgilere ve Tiyatro Medresesi ile ilgili merak ettiklerinize ise aşağıda bağlantı yolları olan internet sistesinden ulaşabilirsiniz.

Takvim:

23 Temmuz öğle vakti Medrese’ye varış. Akşam 17:00’da ilk çalışma. 24 – 27 Temmuz arası her gün ortalama 6 saat çalışma 27 Temmuz öğle vakti (12:30’dan itibaren) Tiyatro Medresesi’nden ayrılış.

Atölye İçeriği:

* Hareket Tekniği * Beden- ağırlık merkezinin doğru kullanımı * Hareket/ beden koordinasyonu * Nefes Çalışmaları * Dinamik- Ritim ve bedenin uyumu * Mekan-zaman-beden Çalışmaları, * Enerjiyi dönüştürme, * Farkındalık/ Harekette akışkanlık * Postür/ doğru duruş çalışması * Beden ifadelerinin kuvvetlenmesi

Çağdaş Dans olgusunun temelindeki doğaçlama çalışmalarını destekleyecek ısınma, esneme ve uzama eylemlerini içeren hareket teknikleri ile bedeninizi ve kendinizi keşfedecek, artık rahat kullanmayı öğrendiğiniz yeni beden dilinizle anlatımlarınızı geliştirebileceksiniz.

Hedeflenen Sonuç:

Bu atölyelerdeki çalışmalar süresince, katılan bireyler beden farkındalığı kazandığı gibi içsel farkındalık , algı gelişimi ve esnekliğine de sahip olacaktır. Bedenini üç boyutlu hissedebilme, ruh-beden-zihin buluşmasını temel alan atölye bedenin sınırlarını zorlayacak ayrıca estetik bir yaratım içerisine de dahil olacaktır. Yaşamda farklı doygunlukları olan çağdaş insanın ilişkileri içerisinde giderek azalan ilişki kendi bedeni ile olan ilişkisi ve bunu geliştirmek, yaşamımıza her zaman eşlik eden bedenimizle farklı bir dil öğrenmek için Çağdaş Dans Atölyesi herkesi harekete çağırıyor ve herkesin özgürce dans edebileceğini vurguluyor ..

Zıplayarak , dönerek,coşarak, özgürce dans ederek !

Arşiv
Son Paylaşımlar
bottom of page